Excursie Midden Brabant, zaterdag 14 en zondag 15 augustus 

Programma excursie Midden Brabant, zaterdag 14 en zondag 15 augustus 

Op zaterdag 14 en zondag 15 augustus zijn wij welkom in de Bomentuin Doornhoek van Bea van Grinsven en op de boomkwekerij van Willie Spierings. We hebben gekozen voor een identiek programma op 2 dagen om drukte te vermijden!

Bea van Grinsven heeft de afgelopen jaren op anderhalve hectare een prachtige sortimentstuin opgebouwd. De planten komen van kwekers met bijzonder sortiment en Bea haalt ook planten uit Normandië, Bretagne en Schotland. Een weldadige tuin op een mooie plek in Brabant. 

Willie Spierings behoort tot het kleine groepje van boomkwekers die het moeten hebben van de verkoop van bijzondere planten in kleine aantallen. Hij kweekt ruim 1.000 verschillende planten op zijn kwekerij. Gezondheid van de plant en kwaliteit staat bij hem voorop. Voor de fijnproever is dit een eldorado.  

 9:30 ontvangst met koffie en thee in de Bomentuin Doornhoek.
10.00 toelichting op de Bomentuin door Bea en vervolgens een rondleiding.
12:00  lunch in de Bomentuin. Mogelijkheid om zelf meegebrachte lunch te nuttigen. Neem zelf ook wat te drinken mee.
13.30 bezoek boomkwekerij Willie Spierings. Introductie over het bedrijf door Willie en vervolgens rondleiding op de kwekerij.
15.30 einde en gelegenheid om na te praten met een drankje

Locatie ochtend: Bomentuin Doornhoek, Doornhoek 3, 5465 RC Veghel, https://dendrologie.nl/arbor-vitae/bea-van-grinsven-van-bovenhuis-naar-arboretum/

Locatie middag: Boomkwekerij Willie Spierings, Dazingstraat 11, 5298 LP Liempde,  
http://www.bijzonderebomen.com/

en
http://dendrologie.nl/wp-content/uploads/Over-blonde-vlezige-koeien-en-een-bomensortiment-om-van-te-watertanden.pdf

Organisatie: Bea van Grinsven

Opgave: Via de website van de NDV. Deelname: maximaal 30 personen per dag, plaatsing in volgorde van aanmelding. Vol is vol! Reizen met Openbaar Vervoer is niet mogelijk. Probeer mee te rijden met andere deelnemers.

Opmerking: Bij deelname van meer dan 15 personen laten we ’s ochtends één  groep starten in de Bomentuin Doornhoek en één groep op de boomkwekerij van Willie Spierings . Jullie krijgen vooraf een mail waar je startplek is die dag.

Geef een reactie