Excursie W.A.park en Botanische Tuin Utrecht Zaterdag 18 september

Een anders-dan-anders excursie.
Anders, omdat we naar openbaar gebied gaan. Anders omdat het een nog jong gebied is, wat deels in aanleg is. Ook anders omdat het dit keer niet om bijzonder sortiment gaat, maar om de technische toepassing van houtige gewassen op niet natuurlijke standplaatsen, namelijk boven een snelweg en boven bebouwing. We gaan twee plekken bekijken bij de wijk Leidsche Rijn bij Utrecht. We worden buiten ontvangen door de heer Vernooy (toezichthouder) en de heer Koek (meewerkend voormand) van de gemeente Utrecht. Zij vertellen ons graag over de uitdagingen die dergelijke technisch lastige standplaatsen met zich mee brengen qua aanleg, opbouw en beheer. Waar zijn ze trots op, waar zijn ze tegenaan gelopen en wat hebben ze geleerd voor de toekomst.
Allereerst het nieuwe Willem-Alexanderpark/Berlijnplein, een nog jong park in aanleg bovenop de snelweg A2.

Via stadslab Raum lopen we vervolgens naar het Hof van Boedapest. Deze nieuwe stadstuin (in aanleg) komt bovenop de ‘cultuuras’ van Leidsche Rijn Centrum. De ‘cultuuras’ is een plek met functies voor cultuur, ontspanning en horeca. Bijzonder aan deze stadstuin is ook weer de ligging op hoogte. Het park is gebouwd bovenop bebouwing in de vorm van nieuwgebouwde ‘werfkelders’. Toch is hier aangeplant in gebiedseigen grond. Hoe is dit gedaan en vooral: wat is het resultaat.

Om toch ook ons sortimentshart te voeden, gaan we ’s middags naar Botanische tuin Utrecht. Hier worden we in twee groepjes rondgeleid.

Voorlopig programma
9.30                      Ontvangst met koffie en thee op plein voor Stadslab Raum
10.00                     Naar Berlijnplein en W.A-Park, daarna Hof van Boedapest.
12.30                     Richting Botanische tuin Utrecht
13.00                    Aankomst Botanische tuin en gezamenlijk naar binnen.  Lunchen op eigen gelegenheid bij Botanica catering of zelf meegebrachte lunch.

13.30                     Start rondleiding in 2 groepen
(we hopen op dit moment op max. 15 personen per rondleider). Als de regelingen versoepelen mogen er meer mensen mee per rondleider.
15.30                     Afsluiting officiële gedeelte, daarna op eigen gelegenheid rondlopen.

Locatie ochtend
9.30 uur              verzamelen op plein voor Stadslab Raum Berlijnplein 520 Utrecht
Vanaf 09:00 uur tot 21:00 uur is het betaald parkeren.
Adres Berlijnplein 100, 3541 CM Utrecht.
Parkeergarage Leidsche Rijn Centrum Parkeren in garage Leidsche Rijn Centrum (Brusselplein) kost bij aankoop van een nasteekkaart €4 voor 4 uur, daarna is dit €2,50 per uur. De nasteekkaart is verkrijgbaar aan de kassa van Pathé Utrecht Leidsche Rijn.
Adres Grauwaardsingel 1a / Londenstraat 144 (bij entree rechts aanhouden, niet richting Jumbo garage) Tarief € 2,50

Er is geen toilet. Voor wie naar toilet wil: koffie/theetentjes in omgeving oa bagels&beans, Jumbo, Pathé of Hema (ca 10 minuten lopen).

Locatie middag
13.00 uur            Botanische tuin Utrecht. Budapestlaan 17, 3584 DV, Utrecht.
Parkeren:
In de buurt van de Tuinen zijn diverse parkeerterreinen die in het weekeinde gratis toegankelijk zijn.

Organisatie: Marrion Hoogenboom

Kosten         
De kosten voor lunch en toegang tot de Botanische Tuinen Universiteit Utrecht zijn voor eigen rekening. Voor koffie/thee in de ochtend en kosten voor de rondleidingen wordt door de NDV zorg gedragen.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier voor activiteiten op onze website.

Maximum aantal deelnemers
We gaan er vanuit dat er deze dag maximaal 30 personen kunnen deelnemen, afhankelijk van maatregelen kan dit naar beneden worden bijgesteld, plaatsing in volgorde van aanmelding. Vol is vol!

Geef een reactie