Leergang Wijk bij Duurstede, zaterdag 9 september

Leergang Wijk bij Duurstede, zaterdag 9 september

Deze wandeling is in voorgaande jaren in het voorjaar aangeboden. Deze keer lopen we in de nazomer en lopen we deels een andere route.

We verzamelen om 10.00 in de boomgaard van de gemeentewerf van Wijk bij Duurstede, Middelweg Oost 1, 3961 MG Wijk bij Duurstede. De koffie en thee staat klaar en er kan ook gebruik gemaakt worden van het toilet.

Docent Hylke Pander (06 1550 1535) leidt u deze dag langs het gevarieerde basissortiment. We lopen door de wijken de Horden en de Engk, de binnenstad en het Zocher park van kasteel Duurstede. Een zeer gevarieerde wandeling langs cultuurhistorie, oude stad, rivier en natuurlijk ook de kenmerkende boomgaarden in het gebied.

Ergens halverwege de dag lunchen we in de binnenstad. Al naar gelang het weer is dat binnen of buiten. De lunch is voor eigen rekening en uiteraard kunt u uw eigen lunch meenemen. Hier rekent u ook de deelnamekosten van €10,- af met de excursieleider.
Einde leergang uiterlijk 16.00 uur bij de startplek van de wandeling.

Het is een wandeling van ongeveer 6 km. Uiteraard bij regen graag een regenjas of plu meenemen.

Als u met het openbaar vervoer komt dan stopt bus 41 bij de dichtstbijzijnde bushalte Engdijk, waarna het nog een klein stukje lopen is naar de gemeentewerf. Parkeren kan langs de Middelweg Oost (tegenover de Brede School het Anker).

Geef een reactie