Studiedagen boomveiligheid voor beheerders van bomencollecties

Studiedagen boomveiligheid voor beheerders van bomencollecties

Gemeentelijke bomenbeheerders zijn vertrouwd met begrippen als zorgplicht, visuele boomcontrole, registratie van data en gestructureerd boomonderhoud. Particuliere beheerders van boomcollecties zijn met dit onderwerp minder vertrouwd.
Voor hen kan het onderwerp ineens heel actueel worden wanneer er een incident plaats vindt. Dan blijkt er een aansprakelijkheid te bestaan en kunnen schadeclaims het gevolg zijn.
Daarom vindt de NDV het tijd worden om ook dit aspect van het beheren van boomcollecties aandacht te geven.
We starten met een introductie op zaterdag 7 oktober waarin we bespreken wat het belang is van het juridische begrip ‘zorgplicht’. Vervolgens leggen we de beginselen van visuele boomveiligheidscontrole uit. In de middag wordt verder gegaan met parasitaire schimmels. In deze periode van het jaar zijn deze het meest aanwezig en we gaan ze dan ook determineren.

De studiedag krijgt een vervolg op zaterdag 13 januari 2024. Dan worden de beginselen van de studiedag 1 uitgediept. Daarna gaan we met de deelnemers aan het werk met de veiligheidscontrole zelf en de registratie.

Mocht er daarna behoefte zijn aan een verdieping van de kennis dan zullen de deelnemers op de hoogte worden gebracht van verdere scholingsmogelijkheden op dit gebied.

De studiedagen worden begeleid door twee doorgewinterde boomveiligheidscontroleurs, Simen Brunia en Huib Sneep. Samen brengen ze 50 jaar ervaring in met deze boeiende materie. Lesmateriaal wordt door de NDV ontwikkeld en aan de deelnemers uitgereikt tijdens de studiedagen.

Meer info:                Huib Sneep info@greenwavesystems.nl   mobiel: 06-22 99 38 56
Opgave:                Via de website van de NDV. Deelname: maximaal 15 personen, plaatsing in volgorde van aanmelding. Vol is vol!

Locatie:                       Nationaal Bomenmuseum Von Gimborn,
Data en tijd:                7 oktober 2023 en 13 januari 2024, van 10.00 uur tot 16.00 uur
Prijs:                           €175,-, inclusief toegang Nationaal Bomenmuseum, koffie en thee zijn aanwezig, Deelnemers nemen zelf de lunch mee.

Geef een reactie