Excursie Hilversum, zaterdag 14 oktober

Excursie Hilversum, zaterdag 14 oktober

Zaterdag 14 oktober gaan we op excursie naar de Noorderbegraafplaats en de aangrenzende wijk in Hilversum. De excursie start om 10 uur bij de ingang van de Noorderbegraafplaats onder leiding van twee ervaren begeleiders. Hou er rekening mee dat er geen toilet en koffie aanwezig is op de begraafplaats!

Hilversum is trots op zijn grote verscheidenheid aan toegepaste boomsoorten. Destijds streefde de groenbeheerder van de gemeente naar de toepassing van 1.000 verschillende soorten bomen Dat beleid is nu nog terug te zien in de beplantingen.

De Noorderbegraafplaats is aangelegd in 1929 naar een ontwerp van Willem Marinus Dudok. Op de begraafplaats staat een groot aantal bijzondere bordjes en een deel heeft een naambordje.

Tussen de middag wordt er een lunchgelegenheid bezocht. Voor eigen rekening is daar de lunch te gebruiken. Uiteraard is het mogelijk om ook zelf een lunch mee te nemen. Rond half 4 zijn we terug bij de begraafplaats.

De begraafplaats is goed bereikbaar per trein. Het is 10 minuten lopen vanaf het station Hilversum centraal. Er is voldoende ruimte om te parkeren bij de ingang.

Adres: Noorderbegraafplaats, Laan 1940 1945 nr 2, Hilversum

1 reacties op “Excursie Hilversum, zaterdag 14 oktober”

  1. Johan,
    ik heb me aangemeld voor de a.s. NDV excursie in Hilversum, maar ben helaas verhinderd te komen. Een andere gebeurtenis vraagt voorrang, helaas.
    Groet, Gerrit Visscher.

Geef een reactie