Excursie Achterhoek, zaterdag 26 juni 2021

Programma excursie Achterhoek, zaterdag 26 juni 2021

Het was dit jaar het plan om een Dendrologendag Linden aan de leden aan te bieden. Gezien de beperkingen van dit moment is ervoor gekozen om dit om te zetten naar een dagexcursie. In het Nationaal Lindearboretum zullen twee gidsen twee groepen van 15 deelnemers rondleiden. In de middag bezoeken deze groepen de boomkwekerij van Theo Westerveld en ook daar vindt rondleiding plaats met twee gidsen.

9:30 ontvangst met koffie en thee. Let op er is geen toilet aanwezig op deze locatie! 

10.00 introductie van het Nationaal Lindearboretum door Jan van den Brandhof. Rondleiding door de “lindenspecialisten” Jan van den Brandhof en Jaap Smit. Jan en Jaap gaan met ons in gesprek over de kenmerken, ecologie, plantaantastingen en toepassing van het lindensortiment. 

12:00  lunch in het Lindenarboretum. Mogelijkheid om zelf meegebrachte lunch te nuttigen. Vergeet niet zelf ook wat drinken mee te nemen voor de lunch. 

13.30 bezoek boomkwekerij Theo Westerveld. Introductie over het bedrijf door Theo Westerveld en vervolgens rondleiding op de kwekerij door Theo en Gerbert Klein Wassink. De boomkwekerij is gespecialiseerd in een breed sortiment laanbomen.  

15.30 einde en gelegenheid om na te praten met een drankje

Locatie ochtend: Nationaal Lindearboretum, Meenkmolenweg 33, Winterswijk, www.lindearboretum.nl  

Locatie middag: Boomkwekerij Theo Westerveld, Oostelijke Noorderbroekweg 4a, 7051 GK Varsseveld, www.theowesterveld.nl  

Organisatie: Jan van den Brandhof, John Heemskerk, Gerbert Klein Wassink en Harry de Coo

Opgave: Via de website van de NDV. Deelname: maximaal 60 personen, plaatsing in volgorde van aanmelding. Vol is vol! Reizen met Openbaar Vervoer is niet mogelijk. Probeer mee te rijden met een van de andere deelnemers.

Opmerking: Bij deelname van meer dan 30 personen laten we ’s ochtends twee groepen starten in het Nationaal Lindearboretum en twee groepen op de boomkwekerij van Theo Westerveld. Jullie krijgen vooraf een mail met een aanwijzing  van  jouw startplek op die dag.

Geef een reactie