Plaquette uitreiking Arboretum De Nieuwe Ooster, woensdag 6 september

Plaquette uitreiking Arboretum De Nieuwe Ooster, woensdag 6 september

Op woensdag 6 september wordt het arboretum van De Nieuwe Ooster bekroond met een plaquette en oorkonde uitgereikt door de NDV.

Deze heugelijke gebeurtenis vindt plaats op het voorplein van De Nieuwe Ooster op woensdag 6 september, 15.30 uur. De plaquette krijgt een bijzondere plaats, namelijk direct naast het beeld van Leonard Springer, de man die De Nieuwe Ooster heeft aangelegd in 1892, een start heeft gemaakt met het arboretum, maar ook de medeoprichter van De Nederlandse Dendrologische Vereniging.

Leden van de NDV zijn van harte welkom op dit bijzondere moment bij te wonen. Voorafgaand aan deze gebeurtenis kunt u het arboretum op eigen gelegenheid bekijken door in alle rust te dwalen over dit 33 hectare grote gedenkpark. Behalve de boomcollectie is het gedenkpark op zichzelf al een bezoek waard gezien de prachtige structuur van het park en de bijzondere monumenten. Met name vak 71, de kraamkamer van het arboretum, is voor de echte dendrologen een bezoek waard.

De Nieuwe Ooster is met openbaar vervoer goed te bereiken. Vanaf bv. Het Amstelstation een kwartiertje lopen. Kijk op www.9292.nl

Bezoekers met de auto kunnen parkeren op de grote gratis parkeerplaats aan de Rozenburglaan 5 (zijkant begraafplaats). Vanaf hier een kleine 7 minuten lopen door het park naar het voorplein. Natuurlijk duurt deze wandeling voor bomenwandelaars langer.

Kijk voor een overzicht van de collectie en plattegronden op www.denieuweoosterbomenpark.nl

Adres arboretum: Kruislaan 126, 1097 GA  Amsterdam

Graag aanmelden via de website zodat we een beeld hebben van het aantal bezoekers (met oog op de catering!)

Geef een reactie