Excursie Den Haag, zaterdag 15 oktober

Excursie Den Haag, zaterdag 15 oktober

Op het programma staan twee dendrologisch interessante Haagse parken: het Landengebied Zuiderpark – Doorenbos arboretum en het Westbroekpark.
Het landengebied Zuiderpark – Doorenbos arboretum kent een rijk en interessant sortiment.  Hans Jansen en Piet de Jong gaan ons daar rondleiden. Het Zuiderpark is in 1957 aangelegd en aangeplant onder leiding van directeur openbare werken Simon Doorenbos en bevat een schat aan interessante bomen en struiken.

In de middag bezoeken we het Westbroekpark onder leiding van  2 medewerkers van de openbare groenvoorziening van de gemeente Den Haag. Het park, vernoemd naar de ontwerper Pieter Westbroek is rond 1930 aangelegd in de Engelse Landschapsstijl met bosschages en vijvers. Het park is vooral bekend door het Rosarium, waar de jaarlijkse rozenkeuringen plaatsvinden. Het park bevat  een groot sortiment vaste planten en een sortimentbomen en heesters.

Programma:
9-30 – 10.00 uur               ontvangst bij koffietent op de parkeerplaats met koffie en thee
10.00 uur                            rondleiding in Landengebied Zuiderpark en Doorenbos Arboretum  door Hans Janssen en Piet de Jong
12.30 uur                            Lunch voor eigen rekening, gelegenheid om de zelf meegebrachte lunch op te eten
14.00 uur                            Rondleiding in Westbroekpark door medewerkers van de gemeente Den Haag
16.00 uur                            Afsluiting excursie

Bezoekadressen:
Het Zuiderpark heeft voor auto’s zijn ingang aan de Melis Stokelaan en daar is voldoende gelegenheid om te parkeren. Links bij de ingang van het park en de parkeerplaats  treffen we elkaar bij de kleine snackbar en koffiegelegenheid.
Het Westbroekpark ligt aan de Kapelweg 35. Hier is ook de gelegenheid  voor het drinken van koffie en thee.

Aanmelden: Maximaal 50 deelnemers, aanmelden via de website.
Organisatie: Hans van Selm (06 4603 2678) en Jos Koppen

Geef een reactie