Stadswandeling Utrecht 12 juni

Stadswandeling Utrecht, zondag 12 juni 2016
10.30 uur verzamelen Moreelse Park nabij Station Utrecht Centraal *
De wandeling onder leiding van Piet de Jong (en Bert Schalx) gaat vandaar via Willlemsplantsoen over de Bolwerken tot het Universiteitsmuseum. Aldaar lunch (zelf meebrengen) in de Oude Hortus (toegangsprijs alleen voor tuin € 2,50, museumkaart gratis). Om c.a. 13.30 uur vervolg wandeling over de bolwerken met bezoek aan enkele hofjes. Afsluiting om ca. 15.30 uur in het centrum. Mogelijkheden te over om met bus terug te gaan naar het Centraal Station.

Bij mogelijke belangstelling kan na de afsluiting van de excursie nog een uitstapje gemaakt worden naar het van 1898 daterende Wilhelminapark, een ander rijksmonument met veel oude bomen en jonge aanplant na de renovatie vanaf 2008.

In 1830 kreeg tuinarchitect D. Zocher de opdracht voor het aanleggen van een stadspark op de bolwerken. Dit resulteerde in een bijna 5 km lang park, een rijksmonument. Er staan nog altijd bomen uit de begintijd. Ongeveer 600 bomen zijn ouder dan 100 jaar. Zeer bijzonder in Utrecht zijn de werven langs de Oude Gracht met ook hier bijzondere bomen. In de Oude Hortus staat o. a. een oude Ginkgo biloba, waarvan tot recent gedacht werd dat ze de oudste buiten Azië was.

.* Op zondag betaald parkeren vanaf 12.00 uur. Gratis parkeren mogelijk buiten de singels, dus bijv. straten achter Catharijnesingel.

Voor een beschrijving  van een eerder gehouden stadwandeling in Utrecht, zie het verslag van Adri Paardekoper.

Geef een reactie