Kampeerweekend Aken

Programma  kampeerweekeinde in Aken, Duitsland van vrijdag 1 juli tot en met 3 juli 2016.

Aanmelden voor dit weekend kan via de site van de NDV . Omdat deze activiteit in het hoogseizoen valt is het van belang om alvast camping of hotel te reserveren.

Adres is Panoramacamping Gulperberg, Berghem 1, 6271 NP Gulpen. Telefoon: 043-4502330.
E-mailadres: info@gulperberg.nl
Website: www.gulperberg.nl
Hier is plaats voor tenten, stacaravans en campers. Tevens zijn er stacaravans of chalets voor 5 tot 6 personen te huur.

Zaterdag 2 juli is geheel gewijd aan bezoek aan parken in Aken: het Salvatorpark , het Kaiser Friedrichpark. (In dit park wordt voor eigen rekening geluncht) en als laatste het Westpark en zo er nog tijd over is het Westfriedhof aan de Vaalserstrasse.

Voor zondag 3 juli staat 1 dagvullend project gepland: het kasteelpark rondom Schloss Dyck te Jüchen. Het 53 ha. grote kasteelpark is Engelse Landschapstijl is aangelegd tussen 1820 en 1835 en bevat een uitgebreid en interessant sortiment houtige gewassen.
Om 11.00 uur starten we met een dendrologische rondleiding en doen het park na de lunch in de middag nog eens dunnetjes over. Het einde van dit excursie-weekeinde zal rond 16.00 uur zijn.

Onze verblijf-locatie is Panoramacamping Gulperberg, Berghem 1, 6271NP Gulpen. Telefoon: 043-4502330, mailadres: info@gulperberg.nl. Website: www.gulperberg.nl.

Er wordt verwacht dat men zelf de plek reserveert. Bij de reservering graag vermelden: “Groep NDV”.
Hotelgasten moeten via internet een eigen onderkomen zoeken. In Gulpen zijn voldoende hotels te vinden.

We verzamelen op vrijdagmiddag 1 juli van 17.00 uur tot 18.00 uur in het restaurant bij de ingang van de camping. Ook van de ”hotelgangers” wordt verwacht dat zij zich hier melden. Dit om gezamenlijk de volgende dag te bespreken en de toegang en rondleiding voor Schloss Dyck af te rekenen. Zie ook notitie hieronder over de NDV plaquette.

Organisatie en info over deze excursie: Cees van der linden, Hans van Selm en Pierre Theunissen.

Op vrijdag 1 juli wordt door Jos Koppen de NDV plaquette uitgereikt aan de Botanische Tuin in Kerkrade. De uitreiking aan de wethouder van Kerkrade vindt plaats om 14.00 uur. Er is een inloop vanaf 13.30 uur waarbij een kopje thee of koffie wordt aangeboden.
Na de uitreiking volgt een rondgang door de Botanische Tuin met een bezoek aan de bijzondere elementen. Zie ook elders in AV het artikel over de Botanische Tuin Kerkrade.
Het bezoek van de Botanische Tuin in Kerkrade is uitstekend te combineren met het kampeerweekend. Locatie Botanische Tuin: St Hubertuslaan 74, 6467 CK Kerkrade

Geef een reactie