Belmonte op zijn Best in Wageningen

Het weer was opnieuw precies goed. Zon en 19ºC.

Belmonte liet zich opnieuw van haar mooiste kant zien.

De sfeer was gezellig, als vanouds.

Al met al: wie er niet was heeft iets gemist!!

Ondanks dat pas (te) laat bekend werd dat we weer welkom waren in Wageningen om de gezamenlijke informatie- en verkoopbeurs “Belmonte op z’n Best” te houden, kunnen we toch weer spreken van een succes.

NDV en NRV sloegen, pas op een laat tijdstip maar eerder kon niet, de handen in één om de beurs toch weer van de grond te krijgen.

Wilbert Hetterscheid en Hans de Boer wisten de facilitaire dienst van WUR weer zover te krijgen dat we met hun assistentie “Belmonte op z’n Best” konden organiseren. Zij namen ook de kosten van diverse voorzieningen voor hun rekening (net als vorige jaren) waarvoor veel dank!

Voortbordurend op de organisatie van de vorige keren lukte het om iedereen weer actief mee te laten doen. Zo schoven de International Camellia Society, de Nederlandse Coniferen Vereniging en de Nederlands Heide Vereniging tijdig aan om de beurs body te verschaffen.

De Nederlandse Rhododendron Vereniging verzorgde rondleidingen en een lezing, evenals de International Camellia Society. De IVN afd. Wageningen gaf rondleidingen, Hotel-restaurant “De Wageningse Berg” verzorgde de kleine catering en sponsorde de mobiele toiletten. Ook de ijscoman deed goede zaken.

Alle verenigingen hadden hun info-materiaal paraat, deskundige mensen achter de kraam om vragen te beantwoorden en toen was het wachten op het bezoek.

Er was in de plaatselijke en regionale pers zoveel mogelijk aandacht gevraagd voor de happening. Voor de landelijke pers en de maandbladen waren we helaas te laat gestart. Toch viel het bezoek niet tegen. Minder dan de vorige jaren maar wel gericht publiek dat echt om mooie en bijzondere planten kwam.

Er is veel informatie over de toonbank gegaan; folders meegegeven in de hoop op lidmaatschap of anderszins.

Alle standhouders hebben goed verkocht en waren tevreden met hun aanwezigheid.

Eén opvallend minpuntje: waar waren al die NDV-ers, NRV-ers, Camellia-liefhebbers, coniferen en heide-beminners die wel al lid zijn maar toch ook nog wel een open plekkie hebben in hun tuin voor een mooie of bijzondere plant? Op deze beurs van je eigen kluppie was je aanwezigheid best op zijn plaats geweest (de wèl aanwezigen niet te na gesproken!)

Op deze dendrologische toplocatie met een uitbundig bloeiend arboretum was het zeker de moeite waard om zowel de kramen als het park eens met een bezoek te vereren! Volgend jaar komt er opnieuw een kans!

20100424a

20100424b

Geschreven door: Wout Kromhout