Leergang Geldrop, zaterdag 1 oktober 2022

Leergang Geldrop, zaterdag 1 oktober 2022
Deze leergang is uitermate geschikt voor leden van de NDV die lid zijn geworden om plantenkennis op te doen. Niet alleen kennis van gewassen voorkomend in bijvoorbeeld botanische tuinen, maar juist de naamgeving en toepassing van het eenvoudige ‘spul’, het zogenaamde basis-sortiment. Cees van der Linden (06 44989594) is de docent.
Verzamelen 9.30 tot 10.00 uur voor het NS-station van Geldrop. Helaas geen restauratie en geen toilet aanwezig op het station. Redelijke parkeergelegenheid voor/naast het station.
We lopen, al gewassen bekijkend, vanaf het station door de Stationsstraat, direct door naar het centrum. Hier maken wij een halt bij Van Dinther lunchroom op de Heuvel voor een eventuele koffie voor eigen rekening en/of toiletbezoek.
Hierna wordt de wandeling voortgezet en belanden we in de kasteeltuin van Geldrop. Bij het verlaten van het park kunt u een eenvoudige lunch voor eigen rekening nuttigen of het eigen lunchpakket buiten eten. Hier rekent u ook de deelnemerskosten van €10 af met de docent. Daarna gaat de route verder in de oude Philipswijk Skandia. Dit waren de woningen van Philips voor de werknemers. Bij de voorbereiding noteerden Cees ca. 200 gewassen. Dus genoeg om over te praten.
Einde leergang uiterlijk 16.00 uur bij het NS-station van Geldrop voor de terugreis.

Geef een reactie