Andalusië reis 2016

Waddinxveen, 16 november 2015

NDV tour naar Zuid-Spanje 20 tot met 28 april 2016

Beste NDV leden,

Hierbij ontvangt U de vooraankondiging van een bijzondere 9-daagse NDV tour in april 2016, naar Andalusië. Om precies te zijn de Cordilleras beticas, het schitterende ruige, en in botanisch en dendrologisch opzicht bijzonder rijke bergketen boven Malaga. (Google alvast voor alle te bezoeken plaatsen en plekken voor volledige info!).
Het wordt vooral een dendrologische wandelreis, elke dag per tourbus naar een ander uitvalspunt van dat uitgestrekte paradijselijke  gebied. Met logies in comfortabele hotel-restaurants in of nabij exotische oude witte stadjes waar de streek om beroemd is. De leiding vanuit de NDV is in handen van Piet Vos.

Voorlopig programma
We starten de eerste dagen in de regio van de oude Moorse koningsstad Ronda, ten zuiden van Malaga met een aantal wandelexcursies door ravijnen en berghellingen nabij die stad. We gaan oog in oog staan met Quercus suber (de inheemse kurkeik) en met Abies pinsapo en natuurlijk nog veel meer, inclusief zoals tijdens heel de reis spectaculaire vaste planten waaronder velerlei orchideeën.
Daarna bezoeken we spectaculaire karstgebieden zoals die van El Torcal en eeuwenoude Castanea sativa aanplantingen nabij Cartajima, een van de typische Moorse witte stadjes die we als halteplaats aandoen.
We gaan natuurlijk ook de citrusculturen bemonsteren alsmede die van de Malaga druivenculturen en, niet te vergeten de wilde olijven bekijken.
Ook wordt een bezoek ingepland naar een Parque montes de Malaga waarin de dendrologische rijkdom van het gebied in kwestie binnen de regio van Malaga te bewonderen valt danwel El Castillego botanica garden nabij El Bosque.
De laatste dag in Malaga, valt nog veel te bezoeken naar wens, de stadsparken, de grote botanische tuin aldaar of, simpeler de prachtige oude parkrijke stad zelf.

Organisatie
Wij kiezen ervoor om Garden Tours het complete programma te laten verzorgen, dus met inbegrip van de vliegreis. De groepsgrootte is maximaal 24 deelnemers.
We zullen in goede hotels verblijven. Er is voldoende Spaanstalige en dendrologische expertise tijdens de reis aanwezig. Piet Vos beheerst voldoende Spaans indien nodig.
De moeilijkheidsgraad van de diverse wandelexcursies is licht tot middelzwaar. Er wordt van uitgegaan dat iedere deelnemer over de nodige fysieke capaciteiten beschikt, al dan niet ondersteund door Nordic walking sticks!
Met dieetwensen wordt zoveel mogelijk rekening gehouden.
De kosten van de reis zijn niet exact bekend maar liggen rond de € 1275,- per persoon, exclusief een toeslag voor een eenpersoonskamer van € 265,–.

Aanmelden
Aanmelding tot 15 december 2015. Er zal veel belangstelling zijn voor deze reis. Bij overboeking worden de deelnemers geplaatst door loting. Deze loting zal verricht worden door de voorzitter en secretaris van de NDV. NDV leden hebben voorrang bij plaatsing op introducés. Misschien een reden om alsnog een gezinslidmaatschap af te sluiten.
Aanmelding is mogelijk door een mailtje te sturen naar jos.koppen@dendrologie.nl of per post naar Jos Koppen, Zuidplaslaan 67, 2743 CW Waddinxveen.
We streven ernaar om de deelnemers begin januari bekend te maken, dus inclusief wachtlijst voor belangstellenden die pas in aanmerking komen voor deelname zodra er uitvallers zijn.
Met het oog op een onverwachte annulering is het raadzaam voor de deelnemers om een annuleringsverzekering af te sluiten.
Deelnemers aan de reis ontvangen in januari 2016 ontvangen meer gedetailleerde info over het definitieve reisprogramma

met vriendelijke dendrologische groet,
Jos Koppen
Voorzitter NDV

Geef een reactie