Leergang Leeuwarden zaterdag 8 juni

Leergang Leeuwarden zaterdag 8 juni

Wij ontmoeten elkaar om 10.00 uur bij de ingang van het Rengerspark aan de Spanjaardslaan. Parkeren kan in de parkeergarage Oldehove. Vanaf station Leeuwarden is het 20 minuten lopen.  De leergang wordt begeleid door NDV-lid Gerrit Woudstra, Harry de Coo (M 06 8340 5314) en een medewerker van de gemeente Leeuwarden.

We starten de wandeling in het fraaie en soortenrijke Rengerspark. Vanuit dit park lopen we aan het eind van de ochtend naar het centrum en komen uit in de Prinsentuin. De Prinsentuin is onderdeel van het groene stadshart van Leeuwarden. In de Prinsentuin is het mogelijk om te lunchen. Na de lunch lopen we vanuit de Prinsentuin naar het voormalige Antony Gasthuis. Vroeger bood dit complex onderdak aan “ellendige en armlastige mensen”. Nu is het een prachtig complex met 62 appartementen en 11 particuliere woningen. Wij lopen door de tuin van het complex. Van daaruit lopen wij een ronde door de stad en vervolgens terug naar het Rengerspark. Daar sluiten we de leergang af om ongeveer 15.30 uur.

Algemene opmerkingen:

Duur van de leergang is van 10.00 tot ca 15.30 uur. Deelname 10 euro p.p af te rekenen met de begeleiders tijdens de lunch. De lunch is voor eigen rekening. Het is ook mogelijk om je eigen brood mee te nemen maar dat mag je niet in het restaurant nuttigen. Het is een wandeling van ongeveer 6 km, zorg voor goed schoeisel.

Eén reactie op “Leergang Leeuwarden zaterdag 8 juni”

Geef een reactie