Dendrologendag “Populier”, donderdag 14 september in Schijndel

De 76e Dendrologendag wordt gewijd aan het geslacht Populus. Het toenemende gebruik van de Populier vraagt om actuele kennis. De Nederlandse Dendrologische Vereniging, de gemeente Meierijstad en de Brabantse Populieren Vereniging laten in deze bijeenkomst een aantal deskundigen aan het woord over teelt, sortiment, gebruik van Populier en de toepassing van het hout. Ook de cultuur van het gebruik van populier in het karakteristieke landschap in de gemeente Meierijstad wordt toegelicht.

Programma

9:30 ontvangst met koffie, thee en worstenbroodje
10:00 opening en welkom door dagvoorzitter Jos Koppen
10:15 systematiek en sortiment Populier, inleider Hans Janssen
10:35  teelt Populier, inleider Jan Hendrickx
11:05  gebruikswaarde als stad- en laanboom, inleider Jaap Smit
11.50 uitleg opzet Proefveld Populier, inleider Sven de Vries
12:00 in groepen van 20 deelnemers: lunchen, volgen van 3 inleidingen en vervolgens het bezoeken van het Proefveld aan de Structuurweg. De 3 inleidingen worden verzorgd door  Wim Bekkers, Paul Copini en Job Wittens
15:15 afsluiting, boodschap aan deelnemers en organisaties door Sven de Vries. Hoe kunnen we elkaar versterken bij de promotie van de Populier? Wat hebben we daar voor nodig? Wat zijn de kansen? Aansluitend wordt het Populierenboek van auteur Hein van Iersel aangeboden aan oud-burgemeester van Schijndel Jet Eugster.  Een tweede Populierenboek zal door auteur Wim van Huijser worden gepresenteerd en toegelicht.
15:45 Afsluitend praatje van dagvoorzitter Jos Koppen
16.15 Einde en gelegenheid om na te praten met een drankje

Locatie: Schaapskooi, Martemanshurk 12, Schijndel. Er is daar voldoende ruimte om te parkeren. Reizigers met openbaar vervoer wordt verzocht met andere deelnemers mee te reizen. De schaapskooi is moeilijk bereikbaar met openbaar vervoer.

Aanmelden vooraf is noodzakelijk. Dit kun je hier doen. Voor deelname aan de dag wordt een bijdrage gevraagd van €15,-, dit is inclusief koffie/thee en lunch. Contante betaling bij de ingang van de zaal. Er kunnen 120 mensen deelnemen. Wees er tijdig bij want vol is vol!

Organisatie: Nederlandse Dendrologische Vereniging, Gemeente Meierijstad en de Brabantse Populieren Vereniging.

Informatie: Harry de Coo, E h.decoo@dendrologie.nl of M 06 8340 5314

Geef een reactie