Basiscursus Coniferen (1) vrijdag 8 november, Doorn

Basiscursus Coniferen (1) vrijdag 8 november, Doorn

Programma: 

9.45 uur inloop met koffie/thee
10.00- 12.30 Coniferen leren met behulp van takken
12.30- 13.30 Lunchpauze
13.30- 16.00 Coniferen leren in het veld

In deze ééndaagse cursus leer je de belangrijkste geslachten en soorten coniferen in Nederland. Tijdens de rondwandeling in de middag door het arboretum zullen we de bomen in het veld bekijken, met interessante achtergrondverhalen, waarbij we de bomen van het Nationaal Bomenmuseum Gimborn in levende lijve zien.

Naaldbomen: Naaldbomen/coniferen vormen één van de belangrijke boomgroepen ter wereld. De taiga’s in het noorden vormen de longen voor de wereld en ze slaan grote hoeveelheden kooldioxide op. Daarnaast bouwen we dankbaar met naaldhout.

Ook in Nederland zijn naaldbomen gewaardeerde boomsoorten. Naaldbomen handhaven zich onder de meest extreme droge omstandigheden en zijn belangrijke bosbomen. Daarnaast worden ‘coniferen’ veelvuldig aangeplant in tuinen, parken en op landgoederen.

Cursusdoel: Je leert de belangrijkste genera in Nederland te herkennen. In een dag leer je de soorten in het veld te onderscheiden en in de vingers te krijgen. In de reader staan eenvoudige handvatten van verschillende niveaus: over de naalden, de kleur van de takken en de stamontwikkeling. In het veld gaan we hiermee aan de slag.

Instapniveau: Motivatie en een leergierig oog vormen de basis voor een geslaagde dag.

Toepasbaarheid: De soortenkennis kun je inzetten voor inventarisatiewerkzaamheden, tuin- en landschapsontwerp en om meer te genieten van de omgeving

Doelgroep: Je bent boomprofessional, tuinontwerper, landschapsarchitect, dendroloog en/of een geïnteresseerde natuurliefhebber

Locatie: Nationaal Bomenmuseum Gimborn
Adres: Velperengh 13 3941 BZ Doorn
Voor koffie en thee wordt gezorgd. Zelf lunch meenemen.

Kosten
Bijdrage deelnemers: € 120    Leden van de NDV  € 85

De aanmelding is definitief als de bijdrage voor deze cursusdag over is gemaakt op IBAN: NL56 ABNA 0526 1460 79 t.n.v. penningmeester NDV o.v.v. basiscursus  coniferen (1)

Geef een reactie