23 april Amstelveen

Zaterdag 23 april: Plantsoenen en parken in Amstelveen. 

Amstelveen blijft, vanwege zijn interessante parken en openbaar groen, altijd een interessant excursieobject. Bekende mensen als Broerse en Galjaard hebben in het verleden vorm aan het groen gegeven. Dat heeft geleid tot groen met een bijzonder karakter. Maar ook in de wijken zelf is veel en gevarieerd groen te vinden. Hoewel ook in Amstelveen de tijden zijn veranderd, is er toch nog veel van de oude aanplant aanwezig en zeker de moeite waard.

Op 23 april gaan we onder leiding van Ton van Oostwaard, teamleider wijkbeheer zuid, een wandeling maken door Amstelveen.

Verzameld wordt bij het Cultuurgebouw “de Griffioen”, Uilenstede 106 in Amstelveen, naast het voormalige arboretum van de Vrije Universiteit Amsterdam. Na een korte inleiding gaan we zowel het historische groen als het moderne ,hedendaagse groen bekijken.

Voor wie met het openbaar vervoer komt is Uilenstede te bereiken met de sneltram, lijn 51 of met de gewone tramlijn 5 vanuit Amsterdam. lijn 51 geeft verbinding vanaf de stations Amsterdam Centraal, Amsterdam WTC en Amsterdam-Amstel; lijn 5 vanaf Amsterdam- Centraal en Amsterdam WTC.

Het programma.
9.30     uur         Verzamelen bij het Cultuurgebouw de Griffioen.
10.00    uur         Inleiding door Ton van Oostwaard.
10.30    uur         Begin van de wandeling.
13.00    uur         Lunch (zelf meenemen)
14.00    uur         Wandeling 2e gedeelte
16.00    uur         Einde van de excursie.
Cultuurgebouw “de Griffioen” dient als start, lunch en eindlocatie van de excursie.

Geef een reactie