Data leergangen

Leergangen 2021
Voor 2021 staan er op dit moment 2 leergangen ingepland.
Op 22 mei op De Nieuwe Ooster, Park Frankendael, Oosterpark en Wertheimpark in Amsterdam-Oost, onder leiding van Johan Mullenders en op 3 juli in Wijk bij Duurstede onder leiding van Hylke Pander.

Voorwaarden: Aanmelden alleen via de site van de NDV.
De minimum deelname is gesteld op 8 personen, de maximale deelname op 15 personen. De kosten bedragen 10 euro per persoon, tijdens de lunchpauze af te rekenen met de groeninstructeur. Als de omstandigheden dit toelaten is er eventueel gelegenheid voor toiletbezoek en/of gezamenlijke lunch in een horecagelegenheid. Anders wordt in de buitenlucht een zelf meegebrachte lunch genuttigd. Verzameltijd van de leergang bij het beginpunt is over het algemeen tussen 09.45 en 10.15 uur, de eindtijd van de leergang ligt rond 15.30 uur. Let wel: het zijn lange wandelingen, daarom is een goede conditie, goed schoeisel en eventuele regenkleding aan te bevelen. Alleen bij een zeer slechte weersvoorspelling wordt de leergang de vrijdag ervoor via e-mail afgeblazen.

 

Leergang zaterdag 22 mei in Amsterdam-Oost
We verzamelen om 9.30 -10.00 uur op de gratis parkeerplaats van De Nieuwe Ooster aan de Rozenburglaan 5, 1098 GA  Amsterdam. De koffie staat klaar en toiletgebruik is mogelijk.
We vertrekken stipt 10.00 uur!
Docent Johan Mullenders (06-44324426) leidt u deze dag langs het basissortiment van beplanting. We lopen door een klein gedeelte van het arboretum van De Nieuwe Ooster, vervolgens via een woonwijk naar park Frankendael, het Oosterpark, langs de Hortus, Wertheimpark, en via een ander gedeelte van het Oosterpark weer naar De Nieuwe Ooster. Tijdens deze leergang worden ca. 130 gewassen besproken.
Halverwege de dag lunchen we ergens. Al naar gelang de coronamaatregelen is dat binnen of buiten. De lunch is voor eigen rekening en uiteraard kunt u uw eigen lunch meenemen. Hier rekent u ook de deelnamekosten van € 10,- af met de excursieleider.
Einde leergang uiterlijk 16.00 uur bij parkeerplaats De Nieuwe Ooster.
Het is een pittige wandeling dus conditie en goed schoeisel is een pré. Uiteraard bij regen een regenjas of paraplu meenemen. Mocht het door heel slecht weer niet door kunnen gaan, dan hoort u dat uiterlijk de vrijdag daarvoor.
Als u met het openbaar vervoer komt dan stopt bus 40 en 41 het dichtstbij de ingang aan de Rozenburglaan. Of vanaf Amstelstation is het plm. 15 min. lopen.
Bij voldoende belangstelling wordt een tweede Leergang Amsterdam ingepland op zaterdag 17 juli.

Leergang zaterdag 3 juli in Wijk bij Duurstede
We verzamelen om 10.00 bij het huis van docent Hylke Pander, Warande 110, 3961 LE Wijk bij Duurstede. De koffie en thee staat klaar en toiletgebruik is in uiterste nood mogelijk.
Docent Hylke Pander (06 1550 1535) leidt u deze dag langs het gevarieerde basissortiment. We lopen door de wijken de Horden en de Engk, de binnenstad en het Zocher park van kasteel Duurstede. Een zeer gevarieerde wandeling langs cultuurhistorie, oude stad, rivier en natuurlijk ook de kenmerkende boomgaarden in het gebied.
Ergens halverwege de dag lunchen we in de binnenstad. Al naar gelang de coronamaatregelen is dat binnen of buiten. De lunch is voor eigen rekening en uiteraard kunt u uw eigen lunch meenemen. Hier rekent u ook de deelnamekosten van €10,- af met de excursieleider.
Einde leergang uiterlijk 16.00 uur bij de startplek van de wandeling.
Het is een wandeling van ongeveer 6 km. Uiteraard bij regen graag een regenjas of plu meenemen. Mocht het door heel slecht weer niet door kunnen gaan dan hoort u dat uiterlijk een dag eerder.
Als u met het openbaar vervoer komt dan stopt bus 41 bij de dichtstbijzijnde bushalte Engdijk, waarna het nog een klein stukje lopen is naar de Warande.

Ik meld me aan voor, of heb een vraag over een NDV-cursus of -leergang.

Marrion Hoogenboom
Scholingscoördinator
E-mail: marrion.hoogenboom(@)dendrologie.nl

Alle data onder voorbehoud.