Kampeerweekend Noord Duitsland

Kampeerweekend Noord Duitsland  vrijdag 26 juni tot en met zondag 28 juni 2020

Dit jaar gaan we het kampeerweekend naar de omgeving van Hamburg.

Omdat voor velen de reis naar Hamburg en omstreken wat tijd vraagt, hebben we besloten om de eerste dag een tussenstop in Bad Zwischenahn te maken. We zullen daar het “Park der Gärten” bezoeken. In dit park staat een indrukwekkende collectie bomen, heesters, coniferen en Rhododendrons. Alle planten zijn hier goed geëtiketteerd.

In de loop van de middag vertrekken we naar de camping / hotel langs de oevers van de Elbe, ten westen van Hamburg.

De volgende dag bezoeken we Baumschule Hachmann. Hans Hachmann heeft ruim veertig jaar geleden baanbrekende kruisingen met Rhododendrons uitgevoerd. We vinden hier naast veel bijzondere Rhododendrons ook andere interessante zogenaamde “Begleitpflanzen”.

Na de lunch gaan we het Arboretum Ellerhoop-Thiensen bezoeken. Dit Arboretum is toonaangevend voor het nieuwe sortiment en wordt beheerd door Hans-Dieter Warda, hij is een begrip in de Duitse dendrologie en is auteur van het imposante boek “Das grosse Buch der Garten- und Landschaftsgehölze”. Een bezoek aan dit arboretum is een openbaring voor iedere dendroloog.

Zondag bezoeken we de “Loki Schmidt Garten”,  de botanische tuin van de universiteit van Hamburg. Hier is o.a. een prachtige systeemtuin, gebaseerd op de planten-evolutie, een Japanse tuin en andere thematuinen te vinden. Liefhebbers kunnen in de kassen zeker hun hart ophalen.

Omdat we toch in deze omgeving zijn, kan het kampeerweekend eventueel en voor de liefhebbers worden uitgebreid met een bezoek aan de prachtige ooibossen langs de Elbe, in de omgeving van Pevestorf. Dit is een uniek en “vergeten” zone tussen het toenmalige Oost en West-Duitsland. Het gebied kenmerkt zich door de aanwezigheid van o.a. reusachtige exemplaren van Carpinus betulus, Quercus robur, Populus nigra en Ulmus laevis en veel andere inheemse flora. Dit prachtige en unieke oeverlandschap wordt bewoond door o.a. bevers en visarenden.

Dit weekend wordt georganiseerd door Jan Loots en Wiecher Huisman. Deelnemers nemen zelf de kosten van overnachting, eventuele toegangskosten en eten en drinken voor hun rekening.

Een uitgebreid programma met meer informatie volgt en wordt later op de NDV website geplaatst.