Dagexcursie Hoogeveen, 16 mei

Bomenwandeling in de gemeente Hoogeveen op zaterdag 16 mei 2020

De gemeente Hoogeveen heeft een sortimentrijk bomen en struikenbestand. In de afgelopen jaren hebben de groenbeheerders van de gemeente een afwisselend sortiment gebruikt met als doel een prettige leefomgeving te creëren. Jan Blom en Bas Vliegenthart nemen ons mee door het centrum van Hoogeveen en laten ons enkele parken zien waaronder de nieuwe aanleg van het Dwingelandpark. In de middag bekijken we de beplanting in de wijk Erflanden en op de geluidswallen langs de snelweg.    

Programma
10.00 uur:  Ontvangst met koffie en koek in Grand café “Marron”, Hoofdstraat 85, Hoogeveen. Bas Vliegenthart werkzaam in ontwerp en voorbereiding bij de gemeente Hoogeveen en Jan Blom, voormalig ontwerper groen en openbare ruimte bij de gemeente Hoogeveenzijn onze gastheren en begeleiders.
10.30 uur:   Rondgang in het centrum in twee groepen, langs het Gemeentehuis, de Tamboerpassage en het Dwingelandpark
12.30 uur: Lunch in Grand café “Marron” voor eigen rekening. Er is geen mogelijkheid om het meegebrachte lunchpakket in het restaurant op te eten.
13.30 uur: Met auto rijden naar de wijk Erflanden en parkeren van de auto’s aan de Boommarter langs de geluidswal.
14.00 uur:   Vervolg wandeling langs de straten boommarter, citroenvlinder, koningspage, kommavlinder, Fladderveldje, Citroenvlinder, koningspage, eikenpage en weer terug naar de Boommarter.
16.00 uur: afsluiting van de excursie.

Ontvangst: Grand café “Marron”, Hoofdstraat 85 in Hoogeveen

Er is een parkeergarage aan de Notaris Mulderstraat (betaald parkeren met een achteraf betaalsysteem).Vanaf de garage is het circa 5 minuten lopen naar het centrum. Verder zijn er (1) het Prins Mauritsplein en (2) de P&R bij het station (Crerarstraat). Beide gratis parkeren. Aan de westzijde van de Hoofdstraat heb je twee parkeerpleinen, Bilderdijkplein en Nicolaas Beestplein (betaald parkeren).

Maximaal 40 deelnemers. Geef je tijdig op. Vol is vol!