Zomerbijeenkomst 22-25 aug. Noord Frankrijk

De zomerexcursie naar Haute Normandie 22 t/m 25 augustus 2018.
(update 15/06/2018)
Het programma ziet er voorlopig als volgt uit:

Wo 22 aug vertrekken we om 08.30 uur vanuit het Arboretum Oudenbosch naar ons Mercure hotel ten oosten van Rouen. Wij blijven 3 nachten in dit hotel.
Onze eerste stop is het parc Barbieux in Roubaix. In dit park is de gelegenheid    om wat te drinken. De (meegebrachte)  lunch wordt op de 1e dag in de bus of in dit park genuttigd. Na parc Barbieux gaan we naar de Jardin de Séricourt waar we rondgeleid worden. (Engelstalige gids)  Wij blijven hier ongeveer 2 uur.
Na dit bezoek wordt de reis vervolgd naar de Jardin d’Angélique, een kleine liefhebberstuin van Gloria en Yves Lebellegard ter nagedachtenis aan hun dochter Angélique.  Dit bezoek zal ongeveer 1uur in beslag nemen.
20.00uur diner in het hotel

Do 23 aug vertrekken we vanuit ons hotel om die dag 3 tuinen en een kwekerij te bezoeken:
De duo-tuinen van Jardin de Valérianes, de kwekerij Pépinières/Roseraies des Hauts Boscs, de Jardin de Mesnil, en als laatste de uitgestrekte landschapstuin van Jardin Bellevue. De lunch gebruiken we in de Jardin de Mesnil.
20.00 uur diner in het hotel

Vr 24 aug  gaan we naar 3 tuinen ten zuiden van Rouen:
het Arboretum et Château d’Harcourt, dit arboretum zal de gehele morgen vergen en we sluiten daar af met een pique-nique.
In de middag worden nog de tuinen van het Château d’Acquigny en de Jardin de  la Chaumine bezocht en hier wordt ons echte Normandische cider of appelsap te drinken aangeboden.
20.00uur diner in het hotel.

Za 25 aug  vertrekken we vroeg om via de falaisekust uiteindelijk terug in  Oudenbosch te komen. Eerst wordt het arboretum in het Parc de Rouelles – Montivilliers bezocht.  Aan de krijtkust doen we de panoramisch gelegen vormtuin in Étretat aan. Hier gebruiken we de lunch.  Hierna komt de jungletuin van Karlostachys aan bod met veel onbekende gewassen. De eigenaar leidt ons rond.
Mochten we op tijd uit de jungle zijn gekomen, dan is er nog een optie op een kort bezoek aan de gespecialiseerde boomkwekerij  van de gebroeders Hennebelle, niet zo ver meer van de landsgrens met België. Vandaar is het nog wel 3 -4 uur rijden naar onze eindbestemming in Oudenbosch.  Diner op eigen gelegenheid.

Organisatie:   Kos Spaapen en Bea van Grinsven
Overnachting:  Hotel Mercure Rouan Val-de Reuil, 7 Voie des Clouets, 27100 Val-de-Reuil, +33 232 59 0909