Najaarsbijeenkomst 17 november Wageningen

Zaterdag 17 november: Najaarsbijeenkomst in “Schip van Blaauw” te Wageningen.

Programma:
10.00 uur: Ontvangst met koffie, thee
10.30 uur: Opening door de dagvoorzitter
10.35 uur:  Er staan veel bomen in China, verslag van een reis in China in het vroege voorjaar. Inleiding door Carla Teune voormalig Hortulanus van de Hortus botanicus in Leiden.
Een van de mooiste reizen maakte Carla in het vroege voorjaar van 2012 met Dr. Mikinori Ogisu (een Japanner en groot kenner van Chinese gewassen) en Roy Lancaster, ook de kweker John Massey was erbij, op zoek naar Helleborus tibetanus. De reis ging naar Sichuan in de omgeving van Mount Moei, een heilige berg, waar Carla in 1980 ook al was. Een verhaal over de enorme rijkdom aan planten in China.
11.30 uur: Inleiding door Wiecher Huisman. In het najaar 2014 heeft hij een reis van zijn leven gemaakt in het Andesgebergte in Chili. Een ruige tocht over 5000 km langs soms moeizaam begaanbare wegen. Met zijn fotocamera heeft hij de ontmoetingen met mensen en planten vastgelegd.

12.30 uur: Lunchpauze, eigen lunchpakket meenemen, koffie, thee en melk zijn aanwezig.
13.30 uur: Takkenquiz met na afloop bespreking van de takken door Hans Janssen. Een traditioneel element tijdens de najaarsbijeenkomst. Op speelse wijze wordt gangbaar en minder gangbaar sortiment onder de aandacht gebracht. Het leren en niet het toetsen staat hierbij voorop.
Circa 15.00 uur: Sluiting van de bijeenkomst en voor liefhebbers een wandeling door de voormalige collectietuin De Dreijen of het Belmonte Arboretum. Een goed moment om te genieten van de misschien nog aanwezige herfstkleuren.
Locatie: Schip van Blaauw, Generaal Foulkesweg 72, 6703 BW Wageningen
Opgave tot 14 november. Omdat het “Schip van Blaauw” beperkt ruimte biedt, kunnen we niet meer dan 80 deelnemers toelaten. Dus tijdig aanmelden! Er zijn geen kosten aan deze dag verbonden.