Houtdag Larenstein 15 februari

Donderdag 15 februari: Winterbijeenkomst bij Hogeschool Larenstein

Programma:
9.30 uur: Ontvangst met koffie, thee
10.00 uur: Opening door de dagvoorzitter
10.05 uur: “Ketenbenadering van hout” door John Raggers. John is coördinator van de richting Beheer Bos en Natuur (Bosbouw) en internationale houthandel (ITT) aan de Hogeschool Van Hall Larenstein. Welke kwaliteit heeft hout? Hoe kun je sturen op de kwaliteit van hout? Vanuit zijn ervaringen vanuit de bosbouw kant en de kant van houthandel zal hij het belang van de keten van bos tot eindproduct laten zien.
11.05 uur: “Wie van hout houdt”, door Gerard van der Linden. Nederlands hout is prachtig materiaal en bruikbaar voor vele doeleinden. Gerard heeft ruime ervaring met houtbewerking. Hij vertelt over de groei van de boom en de gebruikswaarde van het hout.
12.05 uur: “Het verschijnsel burls of maserknollen” door Piet Vos. Piet geeft een toelichting op het ontstaan van burls op bomen. Hoe ontstaan deze merkwaardige woekeringen op de stam van bomen. Ook laat hij foto’s zien van een aantal prachtige burls op bomen. Voor de houtbewerker is een burl een prachtig siervoorwerp en geschikt bewerking.

12.30 uur: Lunchpauze, eigen lunchpakket meenemen, drankjes zijn aanwezig.

13.30 uur: Rondleiding in de sortimentstuin van Hogeschool Larenstein door onder andere Hans Janssen
15.00 uur: Sluiting van de bijeenkomst
Locatie: Hogeschool Larenstein, Larensteinselaan 26-A, 6882 CT Velp
Opgave tot 12 februari. Aan deze bijeenkomst kunnen maximaal 60 mensen deelnemen. Dus tijdig aanmelden! Er zijn geen kosten aan deze dag verbonden.