13 mei Excursie Haren en Eenrum

Zondag 13 mei: Excursie Haren en Eenrum

Programma
9.30 uur Ontvangst in Hortus Botanicus Haren met koffie en thee
10.00 uur  Rondleiding in het park door Martin Spiljart  en Rick Mensink
11.45 uur Lunch in restaurant van de Hortus of anders zelf lunch meenemen
12.30 uur Vertrek naar Notoarestoen Eenrum
13.30 uur Ontvangst in Notoarestoen Eenrum door Martin Spiljart
15.00 uur Ontvangst op kwekerij de Kleine Plantage door Fleur Zonneveld en Eric Spruit
16.30 uur Afsluiting excursie
Maximaal 50 deelnemers. Tijdig opgeven voorkomt teleurstelling! In Eenrum wordt de groep in tweeën gesplitst zodat de locaties in groepen van 25 worden bezocht. De locaties liggen op loopafstand.

Bezoekadressen:
• Hortus Botanicus Haren, Kerklaan 34, 9751 NN Haren. Achter het benzinestation, schuin tegenover de ingang van de Hortus, kunt u gratis parkeren. De Hortus is ook bereikbaar met openbaar vervoer, zie website www.hortusharen.nl
• Notoarestoen Eenrum, Ernstheemsterpad, 9967 PJ Eenrum. www.arboretumeenrum.nl
• Kwekerij de Kleine Plantage, Handerweg 1, 9967 TC Eenrum. www.dekleineplantage.nl
Hortus Botanicius Haren: De Hortus Botanicus is een van de oudste botanische tuinen van Nederland. Op het terrein van 20 ha bevinden zich verschillende tuinen waaronder een wilde plantentuin, een Keltische tuin en een Chinese tuin.
Notoarestoen Eenrum: Het arboretum “de Notoarestoen” in Eenrum is het levenswerk van notaris Smit. In 2018 bestaat deze tuin 50 jaar en wordt deze tuin en zijn vrijwilligers door velen in het zonnetje. De NDV doet dat door een bezoek te brengen aan de tuin. De plantencollectie bestaat uit 400 uitheemse bomen en 600 soorten Rhododendron. In het voorjaar bloeien er duizenden bollen en stinzenplanten.
Kwekerij de Kleine Plantage: De kleine Plantage is een kleinschalige kwekerij met tuinen gelegen op het Groningse Hogeland met vasteplanten, eenjarigen, clematis en rozen. Bij de kwekerij ligt een siertuin waarin o.a. de gekweekte planten zijn te bewonderen. De ruimte en de openheid van het prachtige Groningse land en tegelijk de beslotenheid ervan door begroeiing rond boerderijen, dorpen en wegen komen tot uiting in het ontwerp van de tuin.

Notoarestoen Eenrum