Beemster arboretum – zondag 11 juni

Determinatie-excursie Beemster arboretum – zondag 11 juni
Het Beemster Arboretum beheert een unieke verzameling houtige gewassen die in een parkachtige omgeving in De Beemster tot in lengte van dagen kunnen blijven groeien.
Het dagelijks beheer van dit prachtig stuk natuur is sinds 2014 in handen van onze gastheer van deze dag, Bram Engberts.
Op deze zondag horen we eerst het verhaal over de historie en doelstellingen van dit arboretum. Daarna gaan we Bram helpen met het op naam brengen van houtachtigen gewassen die door de jaren heen hun naamlabel zijn kwijtgeraakt of waarvan de naam twijfelachtig of onbekend is. De NDV-kreet “ Kennis delen en kennis halen” is hier helemaal van toepassing.
In kleine groepjes en met de boeken in de hand gaan we determineren. In elk groepje is een ‘nestor’ aanwezig die begeleidt. Hierbij gaat het er niet om zo vlug mogelijk de naam te roepen maar ligt de nadruk op het onderwijzen en leren.

Programma:
10.00 – 10.30 uur ontvangst met koffie
10.30 – 11.30 presentatie Bram Engberts
11.30 – 13.00 determineren en labelen
13.00 – 13.30 lunch (zelf meenemen)
13.30 – 15.30 determineren en labelen.
15.30 – 16.00 afsluiting en drankje

Gezien de beschikbare binnenruimte, maximaal aantal deelnemers 30
Mocht u als deelnemer in het bezit zijn van determinatieboeken (bv. Determinatie van de lage landen) is het fijn als u deze meeneemt.

Bereikbaarheid
Het arboretum ligt aan de Nekkerweg 67A, nabij Zuidoostbeemster, 200 meter ten noorden van de kruising Zuiderweg-Nekkerweg.
Met de auto: neem bij de A7 afrit 5 en aan het einde van de afslag linksaf (navigatie uitzetten!), 300 meter doorrijden tot de eerste afslag naar links bij de wegwijzer Zuidoostbeemster. Deze weg, de Zuiderweg, ongeveer 1200 meter volgen tot de kruising met de Nekkerweg, daar rechts en vervolgens 200 meter tot het derde pand links. Parkeren kan aan de Nekkerweg.
Met bus 129: vanuit Purmerend halte Zuiderweg en vanuit Alkmaar halte Nekkerweg.
Zie ook: http://beemsterarboretum.nl