Najaarsbijeenkomst in “Schip van Blaauw” te Wageningen. 18 nov.

Zaterdag 18 november:

Programma:
9.45 uur: Ontvangst met koffie, thee
10.15 uur: Opening door de dagvoorzitter
10.20 uur: Pieter Veldstra is trainer bij IPC Groene Ruimte. Van april tot oktober 2017 maakt hij een reis door West Amerika.  Hij neemt ons mee op reis en laat ons bijzondere landschappen en bomen zien. En uiteraard volgen de anekdotes over het Amerika van dit moment.
11.20 uur:  Brian Kabbes kweker en plantenjager  vertelt ons over het Tien Shan gebergte, de Hemelse Bergen in Kyrgyzstan. Een echt paradijs voor natuur- en plantenliefhebbers. Ingeklemd door grote buurlanden als China, Kazachstan en Oezbekistan biedt de voormalige Sovjetrepubliek Kyrgyzstan (Kirgizië) een ongekende rijkheid aan flora en fauna. In een land zo groot als de helft van Duitsland komen meer plantensoorten voor dan in heel Europa! Brian ondernam verschillende avontuurlijke reizen naar dit land. Spectaculaire woestijnen, fruitbossen en bloemenweiden komen langs.

12.30 uur: Lunchpauze, eigen lunchpakket meenemen, drankjes zijn aanwezig.

13.30 uur: Takkenquiz met na afloop bespreking van de takken door Klaas Verboom en Hans Janssen. Een traditioneel element tijdens de najaarsbijeenkomst. Op speelse wijze wordt gangbaar en minder gangbaar sortiment onder de aandacht gebracht. Het leren en niet het toetsen staat hierbij voorop.
Circa 15.00 uur: Sluiting van de bijeenkomst en voor liefhebbers een wandeling door de voormalige collectietuin De Dreijen of het Belmonte Arboretum. Een mooi moment om te genieten van de misschien nog aanwezige herfstkleuren.

Locatie: Schip van Blaauw, Generaal Foulkesweg 72, 6703 BW Wageningen
Opgave tot 16 november. Omdat het “Schip van Blaauw” beperkt ruimte biedt, kunnen we niet meer dan 80 deelnemers toelaten. Dus tijdig aanmelden! Er zijn geen kosten aan deze dag verbonden.