Kampeerweek Zuid Engeland

Kampeerweek Zuid-Engeland
De kampeerweek gaat dit jaar naar Engeland. Het land waar de meest bekende en bijzondere parken en tuinen op een steenworp afstand van elkaar gelegen zijn. Maar ook het land met een klimaat dat het toelaat ons meer sortiment te laten zien dan in ons koude kikkerlandje. We bezoeken West-Sussex en Kent en verblijven op de camping ”Long Acres” in Lingfield. Behalve dat je hier je tent neer kunt zetten (£19,50 per nacht), heb je hier ook de mogelijkheid om een blokhut te huren(£55,- per nacht; hiervan zijn er maar enkele beschikbaar). De mensen die comfort meer op prijs stellen, kunnen een kamer boeken in de Premier Inn te East Grinstead (ca. 7 km van de camping) of een ander hotel in de buurt.

Zondag 16 juli
Deelnemers reizen op eigen gelegenheid naar Engeland.
Om 19.00 op de camping welkomstdrankje en de zaken met elkaar afstemmen.
Maandag 17 juli
Bezoek Wakehurst Place Garden in West- Sussex, in bezit van de National Trust. Het is een van de bekendste botanische tuinen van het Verenigd Koninkrijk en wordt beheerd door de Royal Botanic Gardens, Kew. De tuin beslaat 2 vierkante kilometer (500 acres) en herbergt de nationale collectie van Betula, Skimmia , Hypericum en Nothofagus.
Dinsdag 18 juli
Bezoek van twee tuinen van de National Trust. Nymans garden is drie generaties lang in het bezit geweest van de familie Messel. Zijn bekendheid heeft het te danken aan Leonard Messel; wel bekend van Magnolia x loebneri ‘Leonard Messel’. Hij was een groot verzamelaar van zaden uit de Himalaya en Zuid-Amerika.
In de middag bezoek aan Borde Hill Gardens. Deze tuin is misschien wat minder bekend, maar biedt mooie en botanisch-rijke borders met vele verschillende karakters. Hier vinden we typische Engelse tuinen waar wij Engeland zo om waarderen.
Woensdag 19 juli
De Wisley Gardens is één van de meest bezochte tuinen van UK. De tuin is in bezit van de Royal Horticultural Society (RHS) en bevat naast tal van formele en informele modeltuinen en verschillende kassen ook een uitgebreid arboretum. In de ochtend een dendrologische rondleiding. In de middag kunnen we op ons gemak de 97 ha grote tuin bekijken.
Donderdag 20 juli
Great Comp garden, een mooie tuin met een grote collectie bomen, heesters en vaste planten met als specialisme Salvia. Voor de liefhebber is er ook een kwekerij aanwezig.
In de middag brengen we een bezoek aan de tuin van Maurice Foster. Hij is één van de bekendste dendrologen van de UK en in zijn tuin is een groot, bijzonder sortiment te vinden van “wild collected species”. We krijgen een rondleiding door de eigenaar hoogstpersoonlijk.
Vrijdag 21 juli
Bezoek aan Savill Garden, een afgesloten onderdeel van Windsor Great Park in bezit van de koninklijke familie. De tuin ziet er heel verzorgd en elegant uit en bestaat uit een decoratieve combinatie van inheems en uitheems sortiment in verschillende thematuinen.
Eventueel kan nog Valley Garden bezocht worden.
Zaterdag 22 juli Terugreis

Voor deze week wordt men geacht zelf de reis en het onderkomen te regelen. De entreegelden bedragen ongeveer £65,- en dienen bij aankomst betaald te worden. In alle tuinen is restauratie aanwezig, maar je kunt ook je eigen lunch meebrengen. Graag opgeven vóór 31 mei 2017 op de site van NDV. Maximaal aantal deelnemers 20. Organisatie van de reis is in handen van Harriet Berns. Deelnemers krijgen een programma toegestuurd met verdere instructies.