Excursie Arboretum Oostereng en Belmonte

Zaterdag 29 april: Excursie Arboretum Oostereng en Belmonte Arboretum

Arboretum Oostereng is vanaf 1941 in eigendom van Staatsbosbeheer en wordt beheerd door vrijwilligers. De bossen hebben onder andere gediend als proeflocatie voor de bosbouwopleiding in Wageningen. Leonard Springer heeft vanaf 1911 tot in de jaren 30 het Arboretum ontworpen en ingericht Een deel van deze geschiedenis nog zichtbaar in de aanwezige beplanting. Het gebied is cultuurhistorisch en ecologisch interessant. Stichting Arboretum Oostereng is nu 6 jaar bezig met de renovatie  van het 16 ha grote arboretum met diverse collecties.
Zie ook:  http://arboretum-oostereng.nl/bomentuin.html

Arboretum Belmonte is voor de NDV een oude bekende. De historie van de NDV is nauw verbonden met dit Arboretum en de Universiteit. Het Belmonte Arboretum wordt nu beheerd door de Stichting Belmonte Arboretum. Eind april is een uitstekende gelegenheid om de bloeiende Rhododendrons te bekijken. Het Arboretum heeft ook een indrukwekkende collectie Rosaceae.  Een goed moment voor een (hernieuwde) kennismaking met dit Arboretum.
Zie ook: http://www.belmontearboretum.nl/

Programma
9.30 uur   Ontvangst in Arboretum Oostereng met koffie en thee
10.00 uur  Inleiding door Leo Goudzwaard voorzitter van de Stichting Arboretum
Oostereng. Rondleiding door het arboretum door Leo en anderen.
12.00 uur Vertrek
12.15 uur Lunch (zelf meenemen) in het koetshuis van het Belmonte Arboretum. Koffie,
thee en melk aanwezig.
13.00  uur Rondwandeling onder leiding van Dedde Smid (directeur SBA)
15.30  uur einde van de excursie

Heeft u nog tijd over? Bezoek dan de twee andere Arboreta in Wageningen: de Dreijen en Hinkeloord aan de Generaal Foulkesweg, geopend tot 17.00 uur

Bezoekadres Arboretum Oostereng :
Keijenbergseweg 2, 6704 PJ Wageningen
ingang is bij hectometerpaaltje 4.3

parkeren: bij de ingang zijn slechts 2 parkeerplaatsen, bedoeld voor mensen die minder goed ter been zijn  De parkeerplaatsen van Staatsbosbeheer aan de Keijenbergseweg en aan de Regentesselaan liggen op slechts 5 minuten loopafstand. Ook in de berm van de Regentesselaan kan worden geparkeerd.

Bezoekadres Belmonte Arboretum:
Generaal Foulkesweg 94, 6703 DS Wageningen
parkeren: bij de ingang van het arboretum direct langs de straat.